Вчерашният ден може да се окаже важен в кариерата на един от играчите на ЦСКА. По време на контролна среща, той е бил наблюдаван от емисари на Олимпик Марсилия.

Това обаче не се е случило по време на спаринга на ЦСКА в Турция срещу руския Амкар, а в Ловеч. Там играха младежките национални тимове на България и Камерун, като нашите момчета победиха с 3:1.

Обект на френските емисари е бил атакуващият халф на „червените” Александър Тонев. В Ловеч той носеше капитанската лента, а освен това реализира и втория гол за България.

Според информациите, хората от Марсилия ще наблюдават доста мачове на ЦСКА и Тонев през пролетният дял на първенството у нас.

Преди броени дни уважаваният в мениджърските среди специализиран сайт IMScouting.com в който участие имат Сър Алекс Фъргюсън и популярният агент Пини Захави обърна внимание на Тонев в рубриката „Player to Watch”.

През ноември 2010 година пък списание „World Soccer” постави Александър Тонев сред обещаващите таланти в Европа. Тези публикации неминуемо са повдигнали интереса към играча на ЦСКА, но засега следенето на изявите му е в съвсем начален етап.