Старши-треньорът на Локомотив Пловдив Емил Велев заяви, че ще ползва помощта на Николай Михайлов при разучаването на съперника на „железничарите“ в Лига Европа Витес. Наставникът е на мнение, че вратарят на Твенте може да му разкрие факти за холандския тим, които не може да научи от друг източник.

„По принцип непрекъснато пристигат новини за този отбор. Знаем, че холандското първенство е на светлинни години пред българското“, каза Велев. Някъде прочетох, че холандците били в криза. Такова нещо не съм видял досега. Според мен те са в непрекъснат подем, във Витес има и японски национали, има и новоподписал бразилец. Така че не е случаен отборът на Витес. Отборът е доста трудно преодолим, но ние ще се постараем да го разучим и да играем като равен с равен.“

„Смятам, че нашата публика ще напълни „Георги Аспарухов“. Естествено, не в пълния му размер, но доста хора ще дойдат, за да видят как Локомотив Пловдив играе в Лига Европа. Много добре познавам стадиона и обстановката около него. Дълги години бях там, имам много хубави спомени. Надявам се да се представим добре пред нашата публика и още в първия мач да загатнем за нашето ниво, за да имаме някакъв шанс в реванша“, добави треньорът на пловдивчани.

„Много добре познавам Николай Михайлов, предполагам, че той ще ми каже някои неща, които други не могат да ми кажат. Освен това знаем и контролите на противника, може би ще наблюдаваме една или две от тях. Доколкото знам, все още не са започнали подготовката за новия сезон, но това е без значение, тъй като те си имат индивидуални програми и се готвят по тях. Единствено ще гледаме нашия отбор да се подготви максимално добре“, каза още Велев.

„Дали ще пратя някой от моя екип или аз ще присъствам лично на контролите на Витес, все още не сме го обсъждали. Имаме доста видеоматериал за този отбор, включително и плейофа, в който победиха с 2:1 и се класираха за Лига Европа. Трябва да направим всичко на ниво, а какво ще се случи на самите мачове, ще видим“, сподели наставникът на Локомотив.

„От вчера при нас се подготвя Ели Маркес, аз го познавам от предишните му игри в миналите му отбори. Смятам, че той може да е едно успешно попълнение в зоната, която се освободи от Мишо Венков, за когото мисля, че ще подпише в Украйна. Евентуално очаквам още попълнения в полузащитата и защитата – централен защитник и дефанзивен полузащитник“, завърши Велев.