Старши треньорът на Локомотив Пд Емил Велев заяви в интервю за Дарик радио, че очаква труден мач срещу Миньор в неделя от 17 часа. Той се надява, че така чаканата първа победа в първенството ще бъде постигната именно в мача с перничани на Лаута.

Велев се надява Курдов да е футболиста, който да реализира създадените положения и да не повтаря Наско някои грешки от престоя си в други отбори. Не е сигурно дали последният подписал договор с Локомотив Николай Дюлгеров ще попадне в групата за мача в неделя, но е сигурно , че с неговото привличане селекцията в тима от Пловдив е приключила, поне до края на есенния дял на първенството.

„ По време на дългото прекъсване на първенството, много тренирахме, но не знам дали това ще е достатъчно за първата ни победа в първенството, заяви Велев.Надявам се момчетата да разбират важността на мача и е крайно време да зарадваме нашата публика, която се явява и нашия 12-и играч.”

Велев не се осланя на спечелените дотук 4 точки, които той приема и за много, но и за малко.

„Нито си паднал, но не си и победил, счита Велев. Знаем, че за победа се дават 3 точки и затова бих бил по- доволен на две победи и 6 точки досега. За самочувствието на футболистите е добре, че досега нямаме загуби. Крайно време е отборът да заиграе по- резултатно и да може да отбелязва повече голове.”

Миньор си запази състава от миналата година, дори се подсили и с Йордан Юруков, който е един много добър футболист, според Велев. Той се надява отборът му да спечели мача и да зарадва феновете, които ще дойдат на Лаута да подкрепят любимците им.

Феновете на Локомотив наблюдаваха небивала селекция това лято. Напусналите тима и дошлите в отбора са над 25 футболисти. Въпреки това те още коментират евентуалното идване на някой нов играч. Какво е мнението на старши треньора?

„ Направихме много сериозна селекция, засмива се Велев. След като ни напуснаха 16 футболисти, ние взехме 12 нови. С тези, с които разполагаме сега, с тях ще играем поне до края на този полусезон.”