Треньорът на Локомотив Пловдив Емил Велев отрече появилите се информации, че има напрежение между него и футболистите. Той каза, че когато е бил старши-треньор на Левски, е имал същото създадено напрежение между него и футболистите му, но времето е опровергавало наличието на такава ситуация.

„Не съм изненадан, че провокациите срещу Локомотив Пловдив продължават и след като бе сменен собственика на клуба. Това вече съм го преживявал и Левски и съм наясно, че някои не искат да има силен Локомотив. Попитайте футболистите какво е отношението им към мен. Аз с тях нямам проблеми. Преди обяд разговарях с г-н Марешки и той заяви, че аз съм човекът, който ще отговаря за спортно-техническите въпроси в клуба. Нямам намерение всеки ден да казвам дали оставам или си тръгвам. Имам много работа за вършене и искам да вложа усилията в изграждането на отбор, който да е на нивото на останалите водещи в България. Искам да привлечем 3-4 нови момчета и с наличните футболисти да се готвим за началото на първенството. Ще изиграем две контролни срещи. Едната в четвъртък, за която търсим съперник, другата – в събота от 10,30 часа срещу Чавдар Етрополе.“

Емил Велев заяви, че е свикнал да работи при екстремни условия, но че в Локомотив положението се нормализира след идването на Веселин Марешки.