Емил Велев, с който Левски за последно стана шампион през 2009 година, може да стане помощник на Димитър Димитров от Нова година, твърди Меридиан мач. Потърсихме Велев за да потвърди информацията и да каже мнението си защо Левски е в това състояние. Засегнахме и темата за избор на треньор на младежкия национален тим.

„ Не мисля,че има нещо вярно в това твърдение, заяви Емил Велев за Дарик радио. Това са някакви спекулации. Който ме познава знае много добре,че моите намерения са съвсем други. Аз искам да съм старши треньор на някой отбор. За това съм работил дълги години, първо като помощник, а след това и като старши треньор. Не смятам да се връщам една, две крачки назад.Няма да е нормално.”

Доколко далечна е вече за Емил Велев 2009 година, когато Левски стана начело с него шампион и как той вижда ситуацията в „синия” клуб?

„Дотолкова далечна е 2009 година, доколкото само статистически си спомняме,че Левски тогава е станал шампион, счита Велев.Естествено е да имам много хубави спомени, но имам и донякъде и огорчение след като бях освободен по този начин, който всички знаят. През тези пет години бяха взимани много неправилни решения от всякакво естество. Като започнем от докарването на спорни играчи, чужденци. Не налагането на юноши на Левски в първия отбор. Говоря за минимум 1- 2 бройки всяка година и все някой щеше да излезе досега. Давам пример с Литекс, където изкараха за 5 години поне пет млади играчи.”