Старши-треньорът на Локомотив Пловдив Емил Велев е категоричен, че отборът му заминава за Перник с единствената цел да вземе пълен актив от точки в двубоя срещу Миньор Перник. Според него грешна стъпка на „Стадиона на мира” ще отдалечи доста „смърфовете” от челото на класирането.

Велев счита, че Локомотив първо трябва да изгради стойностен отбор, способен да се противопоставя успешно на тактическата постройка на всеки един отбор в елита и едва тогава да се гони като цел участие в евротурнирите.

„Както преди всеки мач, правим стандартните неща по време на тренировките и отработваме различни детайли от играта. Има настроение в отбора, футболистите приемат много сериозно предстоящата среща. Те знаят, че той се явява много важен за събитията, които ще се получат оттук нататък в първенството. Всяка загуба на точки ни отдалечава от горните места в класирането. Не се борим за участие в Лига Европа, така че целта ни е да изградим стойностен отбор, който да се противопоставя на всеки отбор и неговия стил”, коментира Кокала.

Наставникът на Локо Пд не се притеснява от обстановката на стадиона в Перник, нито от евентуални провокации.

„Водил съм отбори на всички стадиони в България и не се притеснявам от нищо. Надявам се в неделя да има и наши фенове на трибуните. Всички знаят каква публика има Локомотив, те са нашият 12-и играч и винаги имаме нужда от тях. Маскимално мобилизирани сме за този мач, както ще бъдем и за следващия срещу Литекс. Всички мачове за нас са важни и не можем да си позволим да подценяваме никой.”

Емил Велев призна, че ако успее да се възстанови до неделя, Базил де Карвальо ще започне в стартовия състав срещу Миньор. Тъмнокожият нападател на „смърфовете” се завърна снощи от участието си в националния отбор на Гвинея Бисау, с който бе в продължение на седмица заради мачовете срещу Того.

„Базил е уморен и днес тренира самостоятелно. Надявам се, че времето до мача в неделя ще му е достатъчно да отпочине и да е в пълна кондиция, за да можем да го използваме в стартовите 11.”

Той сподели още, че продължава да няма информация къде се намира изчезналият безследно сред мача с Ботев Враца Ненад Лукич. Велев още веднъж потвърди, че сърбинът ще бъде санкциониран според вътрешноклубния правилник, ако няма основателна причина за неговото отсъствие.

Треньорът на „черно-белите” ще продължи да интегрира юноши от школата в първия състав. След като благодарение на него Аян Садъков-младши стана първият от дълго време насам младок от академията получил шанс за изява, през седмицата Велев призова в първия тим друг талант - Запрян Запрянов.