Новакът в елита Хасково вече има нов треньор. Наставник на "червено-белите" става Емил Велев-Кокала. Той е приел офертата на ръководството на клуба след двуседмични преговори и ще бъде представен във вторник.

Велев има представа за играта на хасковлии от лятото, когато за кратко водеше Локомотив Пловдив и тогава се изправи срещу настоящия си тим на лагера в Банско. Велев изгледа и целия мач на Хасково срещу Славия.

"Не се притеснявам, че Хасково е на последно място, българският футбол е едно голямо предизвикателство, така че няма значение дали ще водиш първия или последния", каза Велев пред "Новинар Юг".

Левент Аврамов, който трябваше да води отбора само в два мача, ще остане като помощник-треньор. Още повече, че няма и лиценз за наставник в елита. Той уреди отборът да замине на лагер в Смолян.

"Целта е да се сплоти колективът, да се преодолеят дрязгите, и ще има къде да тренират момчетата", каза наставникът. Тимът ще поеме към планината днес след тренировката в 15 часа, на която ще бъде представен и Емил Велев.

Възможно е от отбора да си тръгнат още играчи заради слаба форма. Те може въобще да не попаднат в групата за лагера в Родопите. Тимът ще се върне от планината в събота, без да изиграе нито една контрола. 

До края на седмицата треньорският щаб ще бъде попълнен и с наставник на вратарите. За подготовката на стражите ще отговаря Михаил Ролев, който бе на същия пост на Ямача преди осем години. Тогава заедно с Левент Аврамов бяха помощници на Стамен Белчев.

Емил Велев ще дебютира като старши треньор на Хасково срещу шампиона Лудогорец. Мачът ще се играе на 17 октомври в Разград. Кокала е със силна визитка като треньор, като засега е последният специалист, извеждал Левски до титлата. Това стана през 2009 г.