Пълен провал поне засега претърпя джиросването на акциите от страна на акционерите на „Пирин” в полза на Община Благоевград. Причината за това е в неявяването на Емил Наков, който притежава мажоритарния пакет акции в клуба и бе заявил готовност да прехвърли 100% от притежаваните от него акции на общината. Останалите акционери трябваше да прехвърлят по 34 % от техните дялове и по този начин Общината ще придобие малко повече от 70% акции в Пирин, информира е-79.com.

По-рано през деня на редовна сесия на Общински съвет местните парламентаристи гласуваха с 27 гласа „за”, 2 „против” и 6 „въздържали се” общината да придобие акции във футболното дружество с цел финансова стабилизация на клуба. Точно по обяд в кабинета на кмета Костадин Паскалев всички акционери трябваше да джиросат своите акции.

На срещата групировката „Г-15”. представлявана от Димитър Урдев, Петър Байкушев, Васил Миладинов и Димитър Бояджиев заявиха, че ще предоставят техния процент от акциите си само след като Емил Наков направи това първи.

Разбра се, че Наков е в болница и от два дни не си вдига телефоните, но въпреки това е обещал да пристигне на срещата.

След като това не стана. кметът даде отсрочка джиросването на акциите да стане най-късно до утре на обяд, за да може да се подпише споразумението с „Благоевград-БТ” АД за 120 000 лева на година и в понеделник да бъдат извършени парични преводи.

На сесията на Общински съвет - Благоевград по-рано днес се разбра, че „Карлсберг - България” АД също има готовност да подпише договор за спонсорство в рамките на 3 години и да налива по 200 000 лева в клуба.

Паскалев заяви, че е постигнал споразумение с четирима от осъдилите клуба футболисти за разсрочено разплащане, докато трима са отказали и настояват за директни плащания. Фирмата, която запорира сметките на клуба, също се съгласи на споразумение и разсрочено плащане на задълженията, които има да взима. Данни за разплащане с тях, както и банкова гаранция към НОИ трябва да бъдат предоставени до 30 май в БФС, в противен случай „Пирин” ще остане без лиценз за следващия сезон.