В устава на ПФК Пирин не съществува понятие мажоритарен собственик, от това следва, че аз не съм такъв, заяви в интервю за Дарик радио Емил Наков, който към този момент отказва да прехвърли акциите си в клуба в полза на Община - Благоевград.

"В Общинска администрация има юридически екип, който трябва да чете повече специализирана литерура. Всички говорят, че аз съм пречката Пирин да не получи лиценз, като не съм отишъл на срещата, насрочена от кмета Паскалев и общинския председател Хаджигаев в така наречения Велики петък, след заседанието на съветниците в Благоевград. Да, но преди това имаше Велики четвъртък. Тогава аз бях заедно с финансиста господин Шумантов в Националната агенция за приходите в София и никой не ми е казвал, че трябва да присъствам. Обещах, че ще прехвърля акциите си, но преди това поисках всички други акционери да подпишат декларации, че се отказват безвъзмездно от своите и от предявени по-рано финансови претенции. Към днешна дата има само декларация, парафирана от мен, защо от групировката на Байкушев не сториха същото", пита Емил Наков.

"От управата на Общината твърдят, че не съм се явил за джиросване на акциите, ами как да отида, като въобще не са ме викали. Като толкова искат да спасяват отбора, трябва да разберат, че и с 34 процента дялово участие може да се команди", мотивира се Наков.

На въпрос, дали все пак има намерение да даде акциите си, за да се създаде едно бъдещо общинско дружество за управление на Пирин, Наков заяви: "Няма нищо безвъзмездно, не може аз да съм давал мои лични средства, пък след това да плащам и данъци". Емил Наков обаче не конкретизира дали иска да продава акциите си и каква цена ще определи за тях.

"Едни славни строители, дето мазилките им падат, ме свързват с Николай Галчев. Наричат ме кукла на конци, нека тогава кажат кой е кукловодът", прикани Емил Наков.