Изпълняващият ролята на шеф в ЦСКА Емил Костадинов излезе с отворено писмо към феновете на „армейците”, което бе публикувано на официалния сайт на клуб.

В него спортно-техническият директор на ЦСКА призова собственикът на тима Прамод Митал да излезе от анонимност.

Ето и пълният текст на отвореното писмо на Костадинов към феновете на „червените”:

Уважаеми фенове, скъпи приятели, които истински обичате ЦСКА.

Чувствам се длъжен да се обърна към Вас в този труден за нашия клуб момент и да се опитам да хвърля светлина върху най-тежкия въпрос, задаван през последните дни - защо се стигна до тук и шампионът на България остана без лиценз за европейските турнири и е застрашено участието му в „А” група през следващия сезон. Много от Вас сигурно ще ме попитат, дали имам това морално право, след като като част от това ръководство съм позволил да се стигне до тук. Аз смятам, че имам, защото този клуб ме е създал, и чрез което съм постигнал всичко във футбола и в живота. Аз обичам ЦСКА и винаги съм работил за неговото добруване и като футболист, и като ръководител. Така отговарям на въпроса, дали имам моралното право още да пребивавам на „Армията”, вместо незабавно да го напусна.

В тези дни покрай многото верни неща бяха казани и доста неверни. Като член на УС на ПФК ЦСКА аз нося своята отговорност и няма да избягам от нея, нито ще се крия зад нечий чужд гръб. Оставката е най-лесният, но и най-нечестен към клуба начин в този момент.

Управителният съвет като колективен управленски орган нееднократно е констатирал и алармирал собственика на ЦСКА, в лицето на председателя на Надзорния съвет за фактическото състояние в клуба и опасността да се стигне до загубата на лиценза. Това лесно може да се установи като се прегледат протоколите от заседанията на Управителния съвет. Лоялността ни към клуба и неговия авторитет са ни възпирали, мен и моите колеги, да разгласим в публичното пространство тези опасности, предоверявайки се на обещанията на Председателя на Надзорния съвет Александър Томов, че проблемите ще бъдат решени и че за тях ще бъде информиран собственикът на клуба.

Чрез това писмо се обръщам и към Прамод Митал, за когото се твърди, че все още е реалният собственик на клуба, да излезе от анонимност и да обясни какви са истинските му намерения и ангажименти, кои са акционерите и какви са правомощията на Председателя на НС на ПФК ЦСКА АД Александър Томов.

По този начин ще стане ясно за цялата общественост, какви са нивата на отговорност в създалата се ситуация. Това ще бъде и моята молба и към министър-председателя Сергей Станишев на предстоящата ни утре среща.

По повод спекулациите, че в момента аз съм президент на ЦСКА, че съм узурпирал властта, след подадената оставка на Александър Томов като Председател на НС, ще обясня, че чисто юридически като член на УС нямам право да изпълнявам функции и задачи на член на надзора или негов председател. Заявявам, че и аз, и моите колеги от УС в момента работим по изчистването на данъчните задължения в кратък срок, за да имаме основания пред БФС да ни разреши участието в „А” група през следващия сезон.

Категорично отхвърлям твърденията и обвиненията, че в момента върви тотална разпродажба на футболистите от отбора на безценица, за да се облагодетелстват хора от клуба. Ситуацията наистина налага да бъдат преразгледани финансовите параметри на договорите със скъпо струващите като издръжка футболисти, да се оптимизират разходите с оглед на това, че отборът няма да участва тази година в евротурнирите. Спекулациите за финансови машинации , измами и източване много лесно ще бъдат оборени от назначената от премиера проверка от ДАНС и НАП.

Откритата дарителска подписка, е по-скоро морален, отколкото реален финансов инструмент по изчистване на дълговете. Затова и аз, и моите колеги обявихме, че ще участваме с лични средства в тази акция.

УС на ПФК ЦСКА смята за свое задължение и свой дълг да намери средства да стабилизира клуба, за да няма пред него пречки за участие в „А” група през следващия сезон. След като свършим това, сме готови да обсъдим въпроса за нашите оставки и да поемем своята отговорност за своите действия или бездействия.

Емил Костадинов