Миодраг Йешич вече не е треньор на ЦСКА! Новината съобщи Емил Костадинов, който първи излезе пред журналистите. Коща разкри, че сърбинът вече не е начело на „червените“, но отказа да обяви името на новия наставник на тима като само информира, че той е българин.

Самият Костадинов се завръща в клуба като ще отговаря „за всички процеси в клуба от спортно-техническо естество“. Аспарух Никодимов остава спортен директор на ЦСКА.

Коща отказа да съобщи кой ще бъде новият треньор като единствено каза, че той ще бъде българин и ще бъде начело на тима още за следващия мач на тима.

„Преговаряме, ще видите. Аз се занимавам само със спортно-техническата част, ще отговарям за това. В най-скоро време ще обявим. Новият треньор ще води ЦСКА с Литекс“, заяви Костадинов.

„Аз говоря от 1-2 месеца по този въпрос (за новата си позиция б.р.), имах моите изисквания, удовлетвориха ги. Дано ЦСКА да тръгне в правилната посока. Бях поканен.“

Костадинов отказа да отговори на всички въпроси, свързани с Миодраг Йешич като все пак призна, че според него назначението на сърбина е било грешка.

„Първо трябва да се направи базата, която се прави в момента. Това е най-важното. Има отбор, който да печели мачове. Доста неща си казахме, тези сбирки ще бъдат редовни, защото така трябва да бъде. Нормални неща, които са вътре в кухнята и не трябва да се коментират.“

„Не е най-важното бюджета. Изслушахме го и взехме решение след това. Мисля, че има добри футболисти, през първите мачове не показаха това, което могат. Остава Купата и добро представяне в шампионата.

Костадинов обясни, че с Йешич си тръгва и неговият щаб, а анонсираната от самия сърбин среща утре сутрин най-вероятно е с адвокатите на клуба, а на въпрос кой трябва да е треньор на ЦСКА, след като смениха 10 за няколко години, Костадинов отговори: „Някой извънземен.“

„В крайна сметка всички в клуба трябва да разберат, че трябва да има визия в ЦСКА, на парче не става. Няма да кажа с кой преговаряме, българин е.“

„Не точно спортно-технически директор, Паро Никодимов е такъв, аз ще отговарям за всички процеси в клуба от спортно-техническо естество“, допълни той.