Героят от Парк де Пренс Емил Костадинов се сбогува със 100 евро от личните си пари с бързината, с която навремето накара Жерар Улие да се сбогува със световното първенство.

Причината: към края на второто занимание за деня, взелият участие в играта на шутове към вратата Емил Костадинов прие предизвикателството отправено му от Йордан Юруков.

Седящият до аут линията контузен играч се провикна през целия терен към шефа си в ЦСКА: „На бас за 100 евро, че от два шута не можеш да вкараш гол.”

Костадинов веднага прие баса. На вратата по това време пазеше Илко Пиргов, а Юруков го окуражи, като му каза, че евентуалната печалба от баса ще отиде по покриване на разходите по и без това изключително скъпия интернет в хотела на „армейците”.

Стигна се и до изпълнението на двата удара. Нито първият, нито вторият удар поразиха целта. В грандиозната битка за стоте евро Коща бе далеч от славната си форма с екипа на Порто. Далеч не като „дракон” той профука парите, давайки по този начин шанс на Юруков да вдигне победоносно ръце.

„Уредихме интернета!”, плеснаха ръце Юруков и Пиргов и обраха овациите на останалите си съотборници.

Парите бяха надлежно връчени от Костадинов на Юруков пред целия тим по време на вечерята.