Бразилският нападател Елтон Апаресидо де Соуса пристигна в България и не спести комплиментите си към българския шампион Левски – отборът, в който той идва на проби.

„Знам, че Левски е голям клуб, който играе добре. Наясно съм, че се представя много силно във вътрешното първенство. Разбира се знам, че тима играе в Шампионската лига. Не ме плаши конкуренцията, защото съм дошъл да покажа какво мога. Хубаво е в един отбор да има добри футболисти, които да се конкурират,” заяви тъмнокожият нападател.

Играчът, който дойде заедно с мениджъра си Джери Перейра, направи впечатление с отличната си физика. Нападателят каза за Гонг, че едно от силните му качества е играта с глава. Елтон разкри, че е прекарал една година в Полша в тима на Погон Шчешин.

По време на престоя си в централноевропейската държава, нападателят е имал известни проблеми. Гонг разбра, че изпадналият отбор не е бил коректен във финансово отношение с футболистите си.

За финал южноамериканецът призна, че любимият му футболист е Адриано от Интер. „В бразилският национален отбор играят страхотни състезатели. Много ми е трудно да ви отговоря кой точно е най-класен. Но все пак, ако трябва да кажа едно име, това е на Адриано.”

Цялото интервю с Елтон очаквайте утре в Спортно шоу Гонг по Дарик радио от 17:00ч.