Бразилският футболист на Берое Елиаш завърши мача със Славия с контузия и е под въпрос за гостуването на Локомотив София в сряда.

„Елиаш всички знаете какво желание играе за този отбор, както и в какво състояние се намира. Мисля, че това е една стара негова травма. Той по принцип има големи проблеми. Доста време вече е във футбола. Но пък от друга страна няма как да не кажем тук и да не подчертаем, че той е един от хората, които най-много милеят за този отбор и за клуба. Мисля, че Елиаш може само да му сваляме шапка и да се молим да е здрав. Каква точно е контузията не мога да кажа в момента, дано не е сериозна”, сподели Петър Хубчев.

Наставникът на Берое добави, че Илия Мунин ще отсъства още 4-5 дни, докато Елио Мартинс може да започне да тренира с отбора от понеделник.

„Елио Мартинс е с тежка форма на грип. Докторът ме уверява, че от понеделник-вторник ще започне да тренира с отбора. Илия Мунин има разкъсване. Доколкото знам това е стара травма, възобновила се е. Ще му трябват също 4-5 дни”, добави треньорът на Берое.

„Може би най-тежка е контузията на Костов. Аз лично много съжалявам за това момче, тъй като той се включи с много желание в подготовката на нашия отбор и бях сигурен, че ще се пребори за титулярното място. Той е един от добрите и водещи футболисти, но здравето е преди всичко. Около месец ми казват за него, че трябва да изчакаме.“

„Много е рано за Жуниор, за да говорим за него. Той от няколко дни е тук. Физически не мисля, че е готов, дори е много назад. Показва на тренировка някои неща, които на нас ни трябват. Първата ни задача е да го вкараме физически в добра форма. Ще ни трябват няколко дни за това. Нямаме ги, но аз лично съм благодарен на ръководството на Берое, че се съгласиха на вариант и при него и при Керкар, и при Шишков, договорите им са такива, че трябва да тренират пределно мотивирано във всяка тренировка и всеки мач. От представянето им до лятото ще зависи продължаването на техните договори. Това ги мотивира повече. Салим Керкар изигра добър мач и става все по-добър и по-добър. Най-радващото при новите момчета и че бързо паснаха и на града и на отбора и на колектива. Дай Боже така да продължават“ , каза още Петър Хубчев.