Полузащитникът на Берое Елиаш да Силва призна в интервю пред Гонг, че иска да остане в Стара Загора и през следващия сезон. Халфът вкара дузпата за „заралии“, която на практика донесе Купата на България във витрината на клуба след успеха над Левски във финала. Ето какво заяви за Гонг един от най-качествените вътрешни полузащитници в А група:

- Какво смятате за приключващия сезон на Берое Стара Загора?

- Мисля, че след януари започнахме да се представяме много добре. На практика правим силен сезон до този момент, включвам и последния мач с Локомотив Пловдив. Трудно губехме мачове и направихме силен шампионат.

- Искате ли нов договор с Берое, тъй като доколкото знам договорът ви изтича пред лятото?

- Да, договорът ми изтича сега. Искам да остана, тъй като Берое вече се класира в турнира Лига Европа. Може да се представим добре, като привлечем и нови качествени футболисти. Берое се класира в Лига Европа и ми се ще да остана.

- Какво усещате след успеха над Левски и спечелената Купа на България?

- Това беше наша връхна точка през сезона. Усещането е като все едно сме взели титлата.

- Кой е най-добрият отбор в А група според вас?

- Аз мисля, че това е Берое. Точно в този момент, смятам че ние играем най-добре, Берое е най-добрият тим сега. Ние не сме от грандовете, но играем добре. Харесвам изявите на Лудогорец, Левски и Ботев Пловдив. ЦСКА ни победи наскоро, но мисля, че отстъпва на тези три отбора. Най-добрите са Лудогорец, Левски и Ботев Пловдив, а ние се присъединяваме към тях.

- Кой футболист ти направи най-силно впечатление през сезона?

- Най-добрият футболист в България ли? Ами не знам, трудно ми е да определя някой от играчите. Няма някой, който да се откроява чак толкова. В нашия отбор има доста добри индивидуалности. Те го демонстрираха доста пъти. Нямам любим футболист в България, но ако ме питате за група футболисти, които ми харесват най-много, това сме ние – Берое.

- Господин Елиаш, какво искате да кажете на феновете на Берое, на вашата торсида?

- Какво да им кажа, благодаря им, че винаги са близо до нас. Винаги ни подкрепят, окуражават ни. За мен те са много важни и специални. Винаги съм чувствал близостта с нашите фенове и искам да ги поздравя!