Бразилецът Ели Маркес започна подготовка с Локомотив и вече има един отбелязан гол, вчера срещу Легия, при победата с 2:1 над поляците. Той бе любезен да даде интервю за Дарик радио и сайта Gong.bg.

„Добре се чувствам в Локомотив, откровен е Маркес. Голям отбор е, добър отбор е Локомотив. Има много играчи, които познавам, играли са с мен в други отбори. Това ми е шестия тим в България, в който ще играя. Добре ме приеха всички. Щастлив съм в Локомотив.”

Тренира здраво, а в мача с Легия вкара първия си гол за Локомотив. Как се е почувствал?

„ Да, вкарах първия си гол, сподели Ели. Точно затова тренирам за да вкарвам, ако имам възможност. Имах и малко късмет за да отбележа. Така помогнах Локомотив да бие. Искам да вкарам и на официален мач и пред пловдивската ни публика. Тренирам всеки ден. Искам да мога да вкарам в официален мач и отборът ни да победи.”

Какви са очакванията на Ели Маркес за предстоящата футболна година и дали Локомотив може да постигне повече в първенството, турнира за Купата и предстоящото участие във финала за Сеперкупата и мачовете с Витес от Лига Европа?

„ Според мен отборът сега е още по- силен, счита Ели Маркес. По- добър е и може да направим нещо повече от миналата година. Надявам се всичко да е наред и да се класираме пак в Лига Европа. Първо има финал за Суперкупата. Дано да бием и аз да стана шампион. Не ме притеснява,че Емил Велев ме използва на различни позиции. Знае се,че мога да играя десен бек, десен халф, а и ляв бек. Като дойдох тук и казах,че ще помагам , където трябва и винаги съм готов. Където Велев ме пусне там и ще играя.”

Факт е,че бразилците в Локомотив вече са трима, а португалско говорещите четирима. Дали това е добре за Маркес, който говори и много прилично , още повече,че е женен за българка. Всичко това помага ли му да се впише по- бързо в отбора?

„ Това много ми помага, откровен е Ели. Това е допре, когато има с кой да говориш на родния си език. По- трудно е в отбор, в който няма хора, които да говорят езика ти. Тука е по- лесно, защото Даксон е 5 години, Сержиньо и той е дълго време. Сега и Тасио е тук. Това е много добре да има с кой да говориш. Уча и български, защото винаги като излизаш от родината си трябва да знаеш езика в страната , в която си да играеш, за да може да жиееш добре. Всички знаят ,че аз съм женен за българка и имам дете. Така като говоря с жена ми всеки ден на български научавам нови думи и говора все по- добре езика.”

Като се прибере сега в България, Ели ще си намери квартира в Пловдив и ще вземе там жена си и бебето. Той смята, че така ще е по – спокоен.

Маркес твърди,че познава много добре феновете на Локомотив Пловдив и иска да ги радва с играта си.

„Познавам ги много добре, заяви Ели и се засмя. Различни са, много мотивират отбора. Виждам, че много от тях ходят и на стадиона. Обичат много Локомотив. Искам да тренирам и да играя силно за да може феновете на Локомотив да са щастливи след всеки мач.”