Капитанът на Локомотив Пд Здравко Лазаров е под въпрос за домакинския мач с Калиакра в събота. Най-добрият футболист на „смърфовете” има възпаление на адукторите и тренира на облекчен режим. Според лекарския щаб състоянието на Електричката се подобрява, но участието му в предстоящия двубой по всяка вероятност ще се решава в деня на мача.

Компания на капитана в индивидуалните тренировки прави друг от титулярите в състава на Христо Бонев – Валери Георгиев. Той има същите проблеми като Лазаров и също „виси” за срещата с каварненци. Със сигурност извън строя остават братята Бенжелюн, както и Красен Трифонов, който все още не е готов за игра след дългото лечение на контузия.

С шанс да попадне в групата е Ангел Йошев. Защитникът се контузи тежко още в началото на подготовката, но вече понавакса изоставането и дори започна да трупа игрова практика в мачовете на „черно-белите” в Елитната група при юношите.

Треньорът на Локо Пд Неделчо Матушев загатна, че дебют срещу Калиакра може да запише уругвайският таран Николас Раймонди. През седмицата той бе картотекиран и няма пречка да зъпише първи мач за новия си отбор.

„След поражението от Локо Сф настроението в нашия лагер е доста тягостно. Трябва бързо да излезем от тази дупка, а това може да стане само с победа и добра игра в мача с Калиакра. През седмицата работихме върху възвръщането на самочувствието на момчетата. Надявам се Здравко Лазаров да се възстанови до събота и да можем да разчитаме на него. Вижда се, че той е ключов играч за нас. Раймонди показва добра физическа форма, но му липсва игрова практика. Надявам се за времето, в което е на терена да се представи на ниво и да видим поне част от потенциала му”, коментира Матушев.