Много разгорещена бе пресконференцията след двубоя между Черноморец и Славия завършил 2:2. Наставникът на „белите” от София Велислав Вуцов не скри емоциите си, като отново имаше големи претенции към главния рефер. Вуцов имаше претенции и към домакините, като заяви, че на почивката е имало крясъци към арбитъра.

От своя страна Красимир Балъков опонира на Вуцов, и не се съгласи с твърденията отправени от страна на наставника на Славия.

За пореден път пък Вуцов се заяде и с редакцията на Гонг.

Ето част от това, което сподели Вуцов на пресконференцията:

Направихме едно от най-добрите полувремена за пролетния дял, като за това съпричастни са и двата отбора. Упреквам основателно моите защитници за пропуснатите два гола, но после отборът показа характер, за да стигне до равенството. Нещо повече - то е с особено висока стойност предвид факта, че завършихме двубоя с 9 души

Реферът Радан Мирянов явно нямаше ден, но според мен той свири по един начин през първата части по съвсем различен втората. Нека не се обидят домакините тук, но на полувремето в коридорите се чуваха много крясъци.

Целта ние да запазим петото място. Поздравявам моите момчета за показания дух, и затова че успяха да се върнат след 0:2 отново в мача. Особено в последните мачове, допускаме да ни поведат и след това започваме да играем при някакъв страхотно негативен резултат.

Вижда се, че първите четири отбора не можем да ги настигнем, но срещу отборите от нашата черга – Черно море, Черноморец, Миньор имаме положителен баланс от точки.

Тук в Бургас се играе добър футбол, но за съжаление мачът бе развален изкуствено.

Ето и част от отговора на Красимир Балъков:

Получи се много емоционален мач с четири гола, но за съжаление на нашите привърженици загубихме спора за петото място. Не съумяхме при 2:0 да стигнем до трети гол, напротив позволихме твърде наивно на гостите да се върнат в мача. Опитах

няколко промени след почивката, но Славия се брани хладнокръвно и не допусна изненади. Остават ни два мача срещу Локомотив София и ЦСКА, в които ще настоявам моите футболисти да се покажат откъм най-добрата си страна.

Не мога да се съглася с Вили, и ние изпуснахме доста положения. Винаги съм казвал, че трябва да оставим съдиите на мира. Те свират, явно, това, което могат. Може би нямаше най-добрия ден главният съдия, емоцията и пълният стадион отвън може би го смути. Но той е един от топ съдиите в А група. А ако имаше крясъци по адрес на съдията на полувремето, то тях ги отправи Вили Вуцов. Ние в съблекалнята не сме говорили със съдията. Не трябва да се пускат в пространството неверни твърдения. Иначе съм съгласен, че нямаше много футбол през второто полувреме.

Чуйте в звуковия файл репликите между двамата треньори, както и нападките на Вуцов към Гонг.