Старши треньорът на Берое Едуард Ераносян обеща, че неговите футболисти ще дадат максимума от себе си в утрешния двубой срещу Локомотив София от А група. "Не мога да кажа какви шансове имаме срещу Локомотив (София). Ще отидем там, за да играем това, което можем и да дадем максимума от себе си. Какъвто резултат постигнем, това ще е. Няма контузени играчи, но не забравяйте, че в момента разполагаме точно с 18 души. В тази група са и трима юноши", уточни Едо пред клубния уебсайт beroe-bg.com.

"Моето лично мнение е че, за да се направи един отбор трябват поне 4-5 месеца, в които се работи с един отбор от футболисти, които имат класа. Тогава може да се направи силен отбор в България. За шампионска титла не говоря. В момента мисля, че Левски са с една крачка пред всички. Отборите от България трябва да се помъчим да догоним Левски", отговори Ераносян на въпрос колко време и какви инвестиции са нужни на отбора, за да гони не само зона УЕФА, а и да поглежда към челото на таблицата.

Ераносян бе категоричен, че не желае отборът му да участва в турнира Интертото."Ще си развалим подготовката, ще разбием всичко, което досега сме направили като плануване за лагерите. Мисля, че дори и осми да станем, няма да имаме тази възможност, тъй като това е основна цел на Черно море, които са пред нас, а същата цел имат и Славия и Локомотив Пд. Мисля, че футболният съюз трудно ще опре до нас", заяви старши треньорът на Берое.

Подготовката на старозагорци ще протече на два етапа. Отборът се събира на 26 или 27 юни. Първият лагер ще бъде в Банско, от 2 до 16 юли, а другият в Германия от 19 юли до 2 август. Все още няма потвърдени контроли за Берое.