Лудогорец победи Локомотив София с 4:0 в последния мач и за двата отбора за 2013-та година.

Шампионите увеличиха оборотите само за минути през второто полувреме, което се оказа достатъчно, за да прибавят три точки към актива си. Стойчо Стоев даде почивка и на някои основни футболисти, като Владо Стоянов и Жуниор Кайсара.

Локомотив София от своя страна нямаше много опции, като клубът се готви да освободи част от чужденците си, и пристигна в Разград в редуциран състав, както и без звездата си Маркиньос.

През първото полувреме на "Лудогорец Арена" футбол почти не се игра, изключително много нарушения, нервни изблици и чести сблъсъци между играчите направиха живота на съдията Владимир Вълков тежък. Реферът взе и доста колебливи и спорни решения, които допълнително му създадоха проблеми в хода на срещата.

Откъм положения, първото полувреме бе сравнително равностойно, като дори по-активен бе тимът на Локо София.

Едно полувреме стигна на Лудогорец срещу Локо Сф, за успешен финал на 2013-та

източник: LAP.bg

През второто полувреме обаче Лудогорец излезе, като изглеждаше решен бързо да си реши нещата, и да не оставя всичко за последния момент.

В 51-та минута Дани Абало центрира почти от аутлинията, топката мина през краката на защитник, за да стигне до Марселиньо, който само я засече в мрежата, между нови двама бранители и вратаря Митрев.

13 минути по-късно, нещата вече изглеждаха почти приключили за гостите, след като Марселиньо се разписа за втори път, макар и от засада. Тя не бе видяна от страничния рефер, бразилецът пое топката след центриране, свали си я удобно и стреля от седем-осем метра във вратата за 2:0.

Две отлични възможности да направи последните 10 минути интригуващи пропуснаха "железничарите" в 78-та и 80-та минути. Първо Илиев свали топката за Дюлгеров, но той не успя да отправи удар от 11-12 метра.

Две минути по-късно груба грешка на Мантула остави топката с лекота да стигне до Гаел, неговият удар от границата на наказателното поле обаче прелетя над напречната греда.

Класическото 3:0 бе оформено в 83-та минута - Мишо Александров центрира елегантно отдясно, право за Дани Абало, който се сблъска с Божидар Митрев, но намери вратата.

Последните две ситуации в мача, в добавеното време, бяха пред вратата на Митрев. Себастиан Ернандес удари греда, а след това подаде на Дани Абало, който с удар от границата на пеналта оформи крайното 4:0.

Лудогорец ще зимува на второ място във временното класиране, с равни точки с лидера Литекс - по 50 -, но и мач по-малко.

Локомотив София е с 25 точки от 23 кръга, и остава точно над чертата за зоната на изпадащите.

Едно полувреме стигна на Лудогорец срещу Локо Сф, за успешен финал на 2013-та

източник: LAP.bg