Литекс постигна трета поредна победа под ръководството на Ангел Червенков, този път с 1:0 като гост на Миньор Перник. И трите последни успеха на „оранжевите” идват с гол разлика, но и след доста трудности на терена. Миньор е традиционно труден противник за ловчанлии и го доказа и днес, като имаше възможност да измъкне не само точка, но и победа от срещата.

Двубоят на „Стадиона на мира” в Перник премина в сериозно миролюбив тон, като през първото полувреме явно и двата отбора повече се стараеха да не навредят на другия, отколкото да поразят вратата му. Все пак след малко по-активно начало за Миньор, в края на първите 45 минути само гредите спасиха вратаря на перничани. В 34-та минута Христо Янев нацели страничната греда от пряк свободен удар, а в 42-та удар на Николай Бодуров с глава срещна напречния стълб.

Второто полувреме бе доста по-интересно, като и Миньор, и Литекс стигаха до положения за гол. Румен Трифонов, Олегов и Янкович имаха шанс да покорят вратата на Урош Голубович, но не им достигнаха сантиметри.

И Тони Велков, и Ангел Червенков предприеха по две смени до 60-та минута, а наставникът на ловчанлии използва и трите си възможности за промяна в 68-та, когато на терена се появи Вилфред Нифлор. Заедно с друг влязъл през втората част футболист – младият Георги Миланов – Нифлор бе и в основата на успеха на Литекс.

С главна заслуга за него бе и защитникът на Миньор Самет Ашимов, който не успя да спре центрирането на Миланов към Нифлор в пеналта в 78-та минута. Топката мина през краката на Ашимов и достигна до френския нападател, който от няколко метра преодоля Иванов, за да я прати в мрежата зад него.

Това попадение се оказа напълно достатъчно да реши мача, преминал в доста лежерно темпо на стадиона в Перник. За Миньор поражението бе второ поредно, допуснато по доста нещастен начин с 0:1. Миналата седмица перничани допуснаха отново гол в последните минути на мача си с Черно море.

В следващия кръг Миньор играе със Славия, а Литекс гостува на Черно море.