Гонзо срещу Левски на „Герена“. Точно този филм не сме го гледали. В неделя Черно море се изправя срещу „сините“, които ще търсят първа победа на своя стадион от много време. Казано по-конкретно от двубоя с Лудогорец. Треньорът на „моряците“ със сигурност ще е в по-различно състояние на духа, когато стъпи в тунела на стадион „Георги Аспарухов“. Иванов прекара доста години като активен футболист в Левски и си заслужи статута на легенда. Мъжкар на терена, голмайстор във Вечното дерби, Гонзо получи своя шанс и като ръководител. Доста време беше човекът с власт в Левски и в неделя ще срещне много познати лица, вероятно ще стисне и много ръце преди да се изправи срещу „сините“.

Георги Иванов е от хората, които няма как да дадат нещо даром. Миналата година направи хикс на Левски във Варна, който ако не беше факт, можеше да значи титла за „сините“. Това показват простите сметки. Бившият нападател обаче е прекалено привързан към победата на всяка цена. Такъв беше като футболист, затова феновете го заобичаха. Публиката на Левски вече обяви, че ще го посрещне като свой, но иска да го изпрати със загуба от „Герена“. Със сигурност за много от хората на трибуните ще е странно, Иванов да застане от другата страна, но това е част от играта. Сблъсъкът Левски – Черно море далеч надминава обичайното съперничество между тези два тима. Причината е Гонзо. Със завръщането на Сираков в Левски, нещата стават още по-интересни. Двамата са колосални фигури в митологията на този клуб и би било добре да си стиснат ръцете преди, а и след мача. Изборът е техен.

Те са идолите на две поколения „сини“ фенове и трябва да се съобразяват с тази отговорност. Хиляди са станали от Левски точно заради тях. В сегашната селекция на Левски останаха малко, които са работили с Иванов. Вратарят Пламен Илиев, Даниел Димов, младият Вутов, завърналият се Милиев и Владимир Гаджев имаха вземане даване с бившия директор. Някои от тях са на „Герена“, след като Гонзо им гласува доверие, с други беше съотборник в края на своята кариера. С Христо Йовов бяха от лидерите в тима, а с Тонев станаха близки приятели. Преди мачът да „хване“ публиката пак ще бъде интересно.

Покрай съблекалните и на пистата ще се усеща присъствието на бившия голмайстор. Добрият изход е след мача уважението да се запази без значение от резултата. Пътищата на Левски и Иванов се разминаха. Той имаше и своите добри моменти като шеф, но в крайна сметка разочарованието от липсата на успехи победи. Ясно е, че всички левскари не могат да работят в Левски. Това не пречи да бъдат със „сини“ сърца дори, когато са извън играта или просто са противници. Факт е, че в А група има много треньори, които са минали през „Герена“. Факт е, че всеки от тях иска да се докаже най-вече срещу „сините“. Факт е и че на доста от тях им се получава в последно време. Факт е, че мачът в неделя ще бъде по-различен. Факт е, че на Левски му трябват трите точки без излишни сантименти спрямо, който и да е. Очертава се една специална среща. Левски срещу Гонзо на стадион „Георги Аспарухов“.