Отборът на Левски е чисто нов. „Сините” отново са в Линдабрун, но нямат нищо общо с тима от преди 12 месеца. Треньорският състав е друг, футболистите в огромен процент – също. Докторът също е различен. В следващите редове ще ви покажем разликата сред футболистите.

Простите сметки показват, че цели 15 футболисти от онзи състав не са в отбора на този лагер. Даниел Димов е единственият, който е в Левски, но просто е контузен и това е причината, да не е с тима.

От тримата вратари тогава е останал само Пламен Илиев, който вече е капитан на отбора.

В защита са оцелели само четирима – Иво Иванов, Александър Башлиев, Дъстли Мюлдер и Орлин Старокин, който тогава беше тотален новобранец, а сега вече е един вид старо куче.

В средата на терена ситуацията е още по-променена. Ако не смятаме Димов, в Левски са си запазили мястото Йовов и Гаджев. Първият обаче вече е с малко по-различен статут, ще е изненада, ако играе редовно в мачовете. По-скоро ще се разчита на ценния му опит.

В атака сравнено с миналото лято по това време е останал само Симеон Райков. От Левски вече си заминаха Цветков, Арс, Младенов и Тодор Христов.

Ако направим елементарна сметка излиза, че в момента на лагера в Линдабрун има само 8 души от онзи отбор. Като прибавим и контузения Димов, стават девет.

Левски е практически чисто нов отбор. Градежа, който ще бъде в ръцете на Илиан Илиев и екипът му, трябва да бъде извършен с многото нови чужденци, завърналият се Станислав Ангелов, споменатите стари играчи и една сериозна група юноши.

Със сигурност Левски няма много общо с онзи отбор от преди една година. По-различен е и от тима, който Костов подготвяше през зимата. „Постиженията” от предния сезон са известни, така че едва ли на някой левскар му е много тъжно за огромен процент от напусналите кадри.