Един от водещите футболни съдии в България Цветан Кръстев се оттегля от реферската професия. Това разкри самият Кръстев, който пусна отворено писмо на сайта на Българския футболен съюз. 

В него Кръстев изложи, че многото контузии са го принудили да предприеме този ход и благодари на хората, с които е работил. 

Ето и пълния текст на отвореното писмо:                  

"Пиша Ви това писмо, за да аргументирам и обясня взетото от мен решение да прекратя преждевременно своята съдийска кариера, с цел да няма спекулации.

Основната причина е в зачестилите в последните две години контузии. Както е известно, съм играл професионален футбол, което е оказало влияение и е изчерпало моят физически запас. А, както знаете, в последните години футболът стана по динамичен, респективно и изискването към физическата форма на съдиите се завишават все повече.

За мен е изключително важно, човек да знае кога да спре. Така постъпих като футболист, така правя и сега.   

Искам да подчертая, че това решение не е емоционално и не е повлияно от когото и да било, а е лично мое и е назрявало в последната година.

В заключение искам да благодаря на всички, свързани с футбола и футболното съдийство, които почти винаги са били обективни и добронамерени към мен.

18.04.2016 г.                                                                                                       Цветан Кръстев"