Поне един от чужденците в сегашния състав на Левски показва, че започва да прегръща "синята" идея. Това е вратарят Горан Блажевич.

Той надъха феновете да посетят мача за вековния юбилей срещу Лацио на 23 май. Мачът е на Националния стадион "Васил Левски", като вече са останали само 10 хил. билета за него.

Хърватинът си сложи като профилна снимка във Фейсбук пълен сектор с фенове на "сините" и написа под нея: "Нека всички сме на стадиона в петък! Да бием Лацио!".

Преди това той се изказа ласкаво за агитката на Левски, като припомни случая с починалия фен на Спартак Търнава на път към София преди две години.

Когато българските привърженици научиха за смъртта му, те издигнаха плакати в негова памет и в София, и по-късно на реванша в Словакия. Блажевич се е трогнал от това и го е направил фен на тима.

"Дори и в моята родина ще пея Само Левски - и в България, и в Хърватия. И в целия свят! Тим, любим, единствен на света, той се казва Левски София", написа Блажевич под снимка, на която левскарите държат плакат в памет на починалия фен на Спартак в Търнава.