Отминалият кръг в А група ще се запомни с малко неща.

Още в петък се изиграха два мача. В Бургас Черноморец не позволи на Марек да открадне точка от морето. Така както го направи преди време във Варна срещу Черно море. Димитър Димитров не е доволен от отбора си, но като новаци в групата, акулите трябва да са реалисти и да с стремят да запазят мястото, на което се намират сега. Пред Херо и отбора му предстоят най-трудните срещи, тези с Левски и ЦСКА.

Пак в петък Левски позволи на Ботев да поведе на Васил Левски за да провери колко търпеливи са сините фенове. Дошлите да гледат мача на националния стадион аха да се притеснят и именника Телкийски ги спря от прибързани реакции. После нещата си дойдоха на мястото и шампионите вкараха още четири гола до края на полувремето.

На почивката публиката и на Ботев, а и на Левски можеше да си тръгне. След мача бе по- интересно с изказванията на Сираков и Стоилов. Двамата бяха недоволни от играта на тима в защита и сигурно имат основание. Макар че публиката би харесала повече мач завършил 6:2, отколкото 4:0.

В събота интересното бе на Армията. Там червените бият наред, но се чуват и освирквания. И то, когато треньор е Стойчо, а отборът води в класирането. Какво ли ще е, ако вицешампионите отстъпят лидерската позиция ?

Локомотив София би във Варна и дръпна на пет точки пред Литекс, само дето ловчанлии не са четвърти в класирането. Стефан Грозданов се оплака от лошия терен на ст. „Спартак”. Сега му предстои да види този в Раднево.

Пирин вече не е начело в класирането, но причина за това не са гостуванията. Отборът взе поредна победа като гост, този път в Севлиево макар и в последната минута. Предстои му обаче мач в Благоевград срещу Левски. Дотук орлетата са с три загуби в първенството и всичките са като домакини.

Славия би в Петрич и подържа добро темпо в класирането. Там проблема е колко дълго белите ще подържат добрата си форма. И дали техният президент Венци Стефанов ще ги спомене с нещо или ще продължи да говори за „любимия” му Левски. За Бела остава спомена от точката срещу шампионите и жалване до дупка от съдиите.

Стигнахме и до Литекс. Там Ферарио май го кара само на спомени и на красива, но безрезултатна игра. Берое пък показват, че един отбор да върви не е задължително да има президент и старши треньор.

Вихрен и с треньор чужденец и с наставник българин все е на дъното. Щом Ераносян не успа и си тръгна, то трудно ще се намери спасителя. Локомотив Пловдив би и се съсредоточава за сряда, когато ще направи втори опит да не загуби от ЦСКА. Първият не бе успешен.

Този кръг мина и под знака на местните избори. Заради тях мачове в неделя нямаше. Или ако имаше такива като за кмет на София, то Бойко ги би по- лошо, отколкото Левски победи Ботев. Кой ли пък си признава? Други пък като Йордан Лечков ще преиграват другата неделя, а трети като Божидар Искренов отпаднаха в „предварителните групи” за влизане в кметствата...