Славия победи на собствен терен отбора на Миньор Перник в първия двубой от 8-я кръг на А група. „Белите” се наложиха с минималното 1:0, но въпреки това взеха необходимите им три точки за класирането.

Единственото попадение в срещата реализира Дидак Гонсалес, който започна за първи път като титуляр в мача за „белите”. Голът падна едва в 58-та минута на срещата. Гонсалес стреля от точката на дузпата, топката се удари в едната греда, а след това се оплете в мрежата на съперника за 1:0. Това бе и първи гол за футболиста в А група.

През първото полувреме двата тима демонстрираха доста ниско темпо на игра, а и опасните положения пред двете врати могат да се преброят на пръстите на едната ръка.

За сметка нова след почивката двата тима вдигнаха леко оборотите и закономерно зрителите на стадион „Славия” в столичния квартал „Овча купел” все пак успяха да видят един гол.

В 14-та минута Миньор Перник пръв стигна до по-опасно положение за гол. Румен Трифонов стреля от ъгъла на наказателното поле, но вратарят на Славия Мболи изби в корнер, след който не последва нищо опасно. В 33-та и Славия показа зъби. Тодор Колев изпълни много добре пряк свободен удар, но стражът на гостите Ивайло Иванов опази мрежата си непокътната.

След почивката темпераментният Велислав Вуцов направи две смени в опит да промени резултат на терена. В игра се появиха Галин Иванов и Дубала. Антон Велков пък започна да прави рокади едва след падането на гола, но така или иначе неговият тим се оказа губещ в този двубой.

Така, след спечелените три точки Славия се изкачи до 5-то място с 13 точки, но преди да са се изиграли всички срещи от 8-я кръг. Миньор Пк пък е на 8-а позиция с 10 точки.