Шефът на съдийската комисия Никола Джугаснки заяви след среща с футболните клубове, че те са предложили джентълменско споразумение да не атакуват реферите преди мач.

„Предложението дойде от клубовете и ако някой наруши това споразумение, може да бъде санкциониран. Отборите сами отчитат, че по този начин притискат съдиите преди мач. Ние бяхме поканили представители на ЦСКА, но не дойдоха по-рано днес с доказателства относно обидите към Станислав Тодоров, така че няма смисъл да ги коментираме. Вие сами може да направите коментар, след като атакуваш някого, а след това не се явяваш. Клубовете заявиха на срещата, че съдийството бележи напредък този сезон, в сравнение с миналата година“, каза Джугански.

„Ние сме удовлетворени, че повече от половината представители на клубовете в А група бяха на срещата ни. Клубовете се обединиха около мнението, че коментарите след мачове за съдиите трябва да са по-умерени, без обидни квалификации, за да се запази по-добър тон, тъй като предстоят по-важни мачове и ескалацията на напрежението не влияе добре“, каза още Джугански.

„Въпрос на време е Станислав Тодоров да бъде върнат в нарядите. Ако вие сте чели правилно решението за спиране на правата на Станислав Тодоров, ще го цитирам по памет: „За представяне несъответстващо на ранга му на международен съдия и до приключване на случая по отношение на обидите на ръководителите на ЦСКА, които бяха отправили към него“, коментира ръководителят.