Мароканският защитник на Левски Шакиб Бензукан със сигурност ще запомни днешния ден. Той се очертава като един от най-емоционалните за него, откакто е при „сините”. Какво може да е общото между президента на САЩ Джордж Буш и футболиста на шампионите Шакиб Бензукан? Това, че се уцелиха по едно и също време в Обетованата земя.

Мароканецът вече имаше проблеми на летището в Овда, където отборът пристигна за подготовката си. Там той и още четирима човека бяха забавени при влизането им, за да им проверят документите във военното министерство.

Сега Шакиб, тръгвайки за Тел Авив, едва ли е очаквал такива драматични събития на летището в Ейлат. Футболистът, придружаван от д-р Великов и бащата на Ели Зизов, е бил разпитван от летищните власти, като основният въпрос към него е бил:„Защо е решил да лети към Тел Авив точно в момента, в който американският президент Джордж Буш е в Израел?”. Обясненията на мароканеца, че е контузен и отива на преглед в телавивска клиника, не са били достатъчни за хората от летището. Бензукан е бил подложен на дълъг разпит, което го е накарало да се обърне към доктор Великов и да му заяви :„Вече нищо не ме боли и не искам да ходя на изследвания в Тел Авив”.

Все пак мароканският играч на Левски отлетя за Тел Авив и сега го чакат нови премеждия. Първо след кацането и после преди излитането му отново за Ейлат. Едва ли Шакиб ще забрави кога с Джордж Буш са били по едно и също време в Израел, макар американецът да е в Йерусалим, а Шакиб в Ейлат и Тел Авив.

На Бензукан трябва да му се направи ехография, за да се види как зараства старото разкъсване на мускула му. Заради този проблем той отдавна не е играл за Левски.

Изследванията могат да се направят и в клиниката в Ейлат, но резултатите ще са готови след 15 дни, което накара Левски да прати Шакиб до Тел Авив.

Ако всичко е наред, Бензукан трябва довечера да се прибере в Ейлат, в хотела, където е настанен Левски.