Нападателят на Литекс Уилмар Джордан бе изключително щастлив след първото си попадение с оранжевата фланелка. Колумбиецът се разписа веднъж при успеха над Локомотив Сф, а при повече шанс и концентрация можеше да вкара още две попадения.

„Благодаря на Бог, семейството и съотборниците си, че ми дават сили и ми помагат. Голът е за всички тях, както и за моя бразилски приятел Ванжер, който не можа да вземе участие в мача“, сподели футболистът пред официалния сайт на „оранжевите“.

„Никак не беше леко, тъй като и противникът ни се бореше здраво и до последно да обърне резултата. Не е лесно със защитниците тук, но аз съм привилегирован, че играя с добри и технични футболисти около мен, с които се разбирам отлично. С времето нашият синхрон с Джазула, Армандо и останалите момчета ще се подобрява и ще бъдем още по-ефективни в предни позиции. Плюс това, колективът е страхотен, което улеснява адаптацията ми в България“, сподели таранът на ловчанлии, който в средата на октомври ще навърши 23 години.

Джордан акостира в Ловеч след двегодишен престой в Южна Корея, където защитаваше цветовете първо на Гуеонгнам, а след това и на популярния местен клуб Сеонгнам Чунма. Преди това снажният нападател е играл един сезон за скромния тим Монагас от Венецуела, за който отбелязва 19 попадения и става голмайстор на местната 1-ва дивизия.