Половин вековен юбилей отбелязва днес една от най-големите легенди на ЦСКА Георги Велинов.

Изкаралият наскоро тежка операция бивш вратар на „армейците” получи официално поздравление от Борисовата градина. В него пише: “Уважаеми г-н Велинов, честит юбилей! Приемете най-сърдечните ми поздравления по повод Вашия 50-и рожден ден.

Приятно ми е в деня на Вашия празник да се обърна към един от емблематичните състезатели на ЦСКА и българския национален отбор, оставил ярка следа във футболната ни история.

Вашата дългогодишна спортна кариера е изключително богата на успехи и постижения. Безспорният Ви талант като вратар на славния ЦСКА и националния тим Ви отреждаше титулярното място на най-горещия пост. И Вие го защитавахте с достойнство и чест. В два периода (1978-1987 и 1991-1993 г.) вие бяхте верен страж на ЦСКА. Шест пъти станахте шампион с ЦСКА (1980, 1981, 1982, 1983 – четири последователни пъти, 1987 и 1992 г.) Четири пъти сте носител на Купа България, футболист №1 на страната, четири пъти вратар №1 на България, български рекорд. В „А” РФГ имате 331 (само в ЦСКА 285) мача, голкийпър с ненадминати и до днес постижения.

Блестящите Ви спортно-технически качества, виртуозните Ви прояви на терена логично Ви отважда сред редицата на най-успешните вратари в България и на Стария континент.

Сърдечно Ви благодаря за любовта Ви към ЦСКА и Ви пожелавам крепко здраве и много нови успехи в личния и професионалния устрем” – се заключва в писмото, публикувано на официалният сайт на ЦСКА и подписано от шефа на Надзорният съвет Александър Томов.

Екипът на Gong.bg също поднася своите поздрави към рожденика.