Французинът Джереми Родригес даде пред Гонг първото си интервю като футболист на Локомотив Сф.

- Джереми, за теб това ще бъде третият поред български клуб след Локо Пд и ЦСКА. Как се стигна до трансфера ти в Локомотив Сф?

- С посредничеството на Емил Велев, когото познавам от престоя ни в Пловдив. Вече бяхме дискутирали с него тази възможност през зимата, когато разтрогнах с ЦСКА. За жалост, нямах правото да играя в още един отбор. Когато Локомотив Сф запази мястото си в „А“ група, потърсиха ме отново и аз не се поколебах да приема. Емил Велев го познавам добре, той винаги поема отбори с амбиции. Сега Локо Сф иска да се завърне на мястото си, което не е да се бори за оставане, а за челните места.

- Ти вече игра за Локо Пд, но с ЦСКА нещата не се получиха. Защо?

- За ЦСКА не ми се говори. Не ми се връща на тази тема. Лошо се развиха нещата и не можах да играя три месеца по различни причини. Новите футболисти нямаха правото да играят. Играх един мач, лошо се получи. Желая им успех за в бъдеще, но не искам повече да говоря за ЦСКА.

- За какъв период подписваш с Локо Сф?

- За две години. Много съм доволен и се надявам да свършим добра работа заедно.

- Имаше ли оферти от други клубове?

- Имах предложения от третодивизионни френски клубове. Имаше известен интерес към мен и от един третодивизионен немски тим, но нищо сигурно. Фактът, че Емил Велев е тук – не се колебах и подписах с Локомотив Сф.

- Твоето име Родригес звучи малко по испански. Какъв е твоят произход?

- Баща ми е португалец, но съм роден във Франция, така че съм франко-португалец.