Изпълнителният директор на Нефтохимик Бургас Костадин Джамбазов благодари на футболистите си, които се съгласиха да продължат да защитават цветовете на „нафтата“, въпреки че няма да получават заплати.

„Правим всичко възможно Нефтохимик да остане в А група. Днес освободихме момчетата, които не са от Бургас, тъй като не можем им плащаме квартирите. Ще останат само местните момчета, с които ще направим всичко възможно. Обявил съм, че в момента нямаме никакво финансране и се надявам да изкараме до края на годината“, коментира Джамбазов в интервю за Дарик радио и „Спортно шоу Гонг“.

„Евала на момчетата, те проявиха разбиране и ще дадат максимума от себе си. В момента сме 14 човека. Чакаме и Живко Петков, който в момента е с националите. Естествено можем да използваме и момчетата от школата. Ще говорим с треньора на старшата възраст, за да видим кои момчета са на разположение и ще се борим до края.“

„Много е тъмно в тунела. На този етап финансиране няма. Ситуацията е тежка за работа, но вече тук нещата опират и до чест. Благодаря на момчетата, че проявиха разбиране. Ще играем мачовете си в Несебър, тъй като наемът на стадион „Лазур“ е непосилен за нас. Най-вероятно мача с Пирин Гоце Делчев ще го играем в Несебър, тъй като наемът за седемте мача на „Лазур“ не е платен и не искаме да трупаме повече задължения. Няма смисъл да затъваме още повече.“

„Не съжалявам, че през лятото не приехме офертата на ЦСКА през лятото. Нефтохимик си е Нефтохимик. И на феновете не им е приятно, тежко им е, но това е действителността, но без финансиране не може да се играе“, каза още той.