„Очаквам да дадем максимума от себе си и момчетата да бъдат концентрирани от първата до последната минута. Искам от тях да покажат това, на което са способни и да се поздравим с успех”, заяви за Гонг наставникът на шампиона Литекс Атанас Джамбазки преди неделното дерби с ЦСКА.

„Както преди всеки мач е нормално да има малко напрежение, но това е в рамките на нормалното. Ако няма напрежение, няма да е в рамките на естественото. Вярвам на моите футболисти, че ще покажат най-доброто от себе си оттук до края на есенния полусезон, за да можем да сме близко до челните места, което би ни позволило атака на първото място през пролетта”, категоричен бе специалистът.

„Има много мачове до края на първенството, но точките в двубоя с ЦСКА са много важни, за да няма много голяма разлика между първите 3-4 отбора. Затова двубоя с „армейците” е много решаващ като точков актив, който трябва да набавим. Отделно от това играем с ЦСКА. Срещат се два добри отбора. Надявам се моите играчи да грешат по-малко от тези на съперника. И това бъркане да не бъде фатално за нас”, добави Джамбазки.

„ЦСКА е много добре балансиран отбор във всички линии. Показват го от доста време насам. Разполагат с добри изпълнители. Но ние също имаме много добър отбор. Казал съм на моите футболисти, че във всеки мач трябва да защитават името си и цветовете на клуба. А Литекс е отбор, който задължава и те кара да даваш най-доброто от себе си, без да се отпускаш. Имаме своите проблеми с контузени състезатели, но не бива да търсим оправдание в това. Има и други момчета, които като им се даде шанс да го използват”, коментира съперника и проблемите в Литекс бившият наставник на Славия, Монтана и Ботев Враца.

„За случилото се днес в ЦСКА научавам от Вас. Какво става там не мога да коментирам, а и нямам право. „Червените” разполагат с много добри футболисти, по двама равностойни на всеки пост. Ние обаче нямаме право да се разсейваме и да се отпускаме нито за секунда. Трябва да си гледаме нашата работа и да събираме нужния актив от точки за да сме близо до челните места”, сподели Джамбазки, отказвайки да вземе отношение по днешните събития в лагера на съперника ЦСКА.

„Всички хора, които работят в Литекс са изключителни професионалисти. Всеки знае за какво е в клуба и какви са функциите му. Никой не се занимава с нещо, което не му е разрешено. Всеки си гледа работата, за която му се плаща суперпрофесионално всеки ден”, завърши старши треньорът на шампионите.