Ваня Джаферович е първото сигурно ново попълнение в зимната селекция на Берое, пише beroe.eu. Старши треньорът на "зелените" Илиан Илиев и хърватинът с босненско потекло се разбраха, а шефовете на Берое се съгласиха да подадат ръка на Джаферович. Както е известно, бранителят се контузи тежко и за втори път скъса кръстни връзки на един и същ крак само в рамките на 12 месеца. Първият чужденец, който е бил капитан на старозагорския тим се завръща в началото на януари и ще се включи в първото занимание на отбора на 10 януари 2011 г.

"Говорих с Илиан Илиев на няколко пъти. Казах му, че идвам на сто процента. Разбрахме се за договора, но когато дойда в Стара Загора ще доуточним всичко. Мисля, че няма да има проблеми. Най-важното за мен е че Берое ми подава ръка в този момент", каза футболистът.

Старши треньорът на Берое Илиан Илиев уточни: "Разбрахме се с Ваня Джаферович и ще започне подготовка с нас. Като казвам, че ще започне не означава, че няма да продължи. Просто при него започването е да се възстанови от контузията. В тази ситуация в която е след втора операция на кръстна връзка на същото коляно е важно да му подадем ръка в този момент, да стъпи, да знае, че има отбор който стои зад него и да дойде момента в който да ни помогне, нещо в което не се и съмнявам с духа и качествата които има."

В края на 2007 г., след катаклизмите в отбора и разтрогването на всички играчи, Джаферович премина в Локомотив София, където изкара 2 сезона. Това лято хърватинът подписа с Етникос Ахна, но малшансът го преследваше и там и в началото на август той се контузи за втори път тежко, след което реши да разтрогне двугодишния си договор и да се възстановява в родината си.