Защитникът на Берое Ваня Джаферович заяви, че иска да остане в отбора, но шефовете на клуба ще решат дали ще го задържат.

Сърцатият футболист в момента не е картотекиран в отбора и продължава възстановяването си от контузията в коляното.

Хърватинът обяви, че в България единствено би играл за Берое и ако не му бъде предложен нов договор, ще се завърне в родината си.

„ Вече не чувствам болки в коляното и всичко е наред. След три дни ще станат шест месеца, откакто ме оперираха. Все още обаче не съм напълно готов за игра. До един месец би трябвало да съм готов на 100%. Проблемът е, че не съм участвал в мачове и нямам игрова практика“, коментира Джаферович специално за Гонг.

„Очаквам ръководството да ми каже какво ще правим. Те бяха много коректни към мен до този момент. Сега очаквам да разговаряме, защото до края на договора ми остават само два месеца. Трябва да знам какво да правя. В Хърватия винаги мога да си намеря отбор. Не съм разговарял досега с никой. Има няколко отбора от Б група, в които мога веднага да отида да играя“, продължи всеотдайният футболист.

„Не искам да бързам, искам да видя какво ще стане с Берое. Ако не остана в Берое, мога винаги да си намеря отбор в Хърватия. Това не е проблем. Очаквам в скоро време да разговарям с ръководството и те да кажат дали ще ме задържат.“

„Аз не искам да играя футбол, ако не мога да бъда на 100% полезен и да се върна на същото ниво, на което играех преди. Сега участвам в тренировките и се надявам шефовете да кажат дали ме искат в отбора или не ме искат“, каза още Ваня Джаферович.