Капитанът на Берое Ваня Джаферович заяви, че иска да остане в клуба и се надява договорът му да бъде продължен. Той сподели, че очаква през октомври да бъде напълно готов, за да се завърне в игра.

Джаферович претърпя операция на предна кръстна връзка и изкара първия етап от рехабилитацията си в Загреб.

„През последните два месеца и половина направих основните неща в Хърватия. Направих най-важните неща при такива контузии. Успях да си върна обема на мускула, какъвто бе преди операцията“, коментира Ваня.

„Сега започвам по-сериозни неща и след две седмици ще започна и да тичам. Надявам се всичко да е наред. При такива контузии не можеш да правиш прогнози кога ще се завърнеш в игра. Ако всичко върви план, мога да се върна в игра през октомври. При такива травми не се препоръчва да играеш преди да са изминали шест месеца“, добави Джаферович.

„Ще разговарям с Ивко Ганчев и ръководството, за да се разберем дали ще ходя на първия лагер в Смолян. Мисля, че сега в началния период не мога да тичам и е по-добре да работя във фитнес залата, поне през следващите две седмици. Договорът ми изтича през зимата, но все още не сме разговаряли с ръководството. Ще видим какво ще стане. Всичко зависи от мен. Моето желание е да остана в Берое и да продължа да играя футбол. Мисля, че всичко ще бъде наред“, продължи капитанът на Берое.

„Сега ситуацията е много по-добра, в сравнение с това как бях при предишните две операции. Ивко Ганчев е от много години в Берое. Мисля, че няма да има проблем. Смятам, че ще успее да се докаже и Берое да постигне добри резултати. Надявам се сега отборът да тръгне много по-добре в сравнение с миналата година“, каза още Ваня Джаферович.