Хърватският защитник на Локомотив Сф Ваня Дзаферович е убеден, че неговият тим ще успее да се класира за Лига Европа. За целта „червено-черните“ трябвало да съберат 10 точки от последните си 5 срещи. В интервю за Гонг русокосият футболист направи своята прогноза за края на шампионата.

„Мисля, че Литекс твърдо е шампион, а ние ще се класираме за Лига Европа. За другото място от първенството ще се борят Левски и ЦСКА. Все пак това са големите отбори в България. Славия е в подем и играе много добре, но трудно ще се пребори за участие в Европа. Един измежду Сливен и Локо Мездра ще придружи Спортист Своге и Ботев в „Б“ група“, заяви той.

Дзаферович обясни и какво е искал да каже неотдавна, наричайки Миньор и Монтана „селски отбори“. „Не исках да кажа, че те са селяни и идват от село, а стилът им на игра е такъв. Играят много защитно и искат по този начин да печелят точките си. Иначе знам, че Миньор, например, е тим с традиции. Понякога ми е трудно да се изразявам на български, понеже съм чужденец. Вярно е обаче, че допускам грешката да си изпускам нервите след мач“, оправда се Ваня.

На него му предстои разговор с ръководството на клуба за удължаване на изтичащия му през лятото договор. „Сега не е моментът, понеже ни предстоят още тежки мачове, затова изчакваме“, обясни хърватинът.