Левски победи Миньор Пк с 2:0 в сочения за рисков мач от 14-я кръг на А група, заради решението двубоят да се проведе в Перник. И двете попадения в срещата реализира Георги Иванов – Гонзо – съответно в 44-та и 64-та минути.

За щастие, до сериозни ексцесии между феновете преди мача, а и до неговия край не се стигна, въпреки напрежението, което се породи на почивката между агитките, предпоставка за което бе и ненадеждното съоръжение в Перник, което крие доста опасности за евентуални сблъсъци.

Въпреки че домакините успяха да изчистят терена от обилния сняг преди двубоя, настилката не бе на ниво за този двубой, донякъде и заради студеното време.

Още от началото на срещата Левски пое инициативата, макар че домакините опитаха на няколко пъти сериозни атаки, с които да изненадат съперника си. Първото по-опасно положение в мача дойде в 17-та минута, когато Владимир Гаджев стреля с мощен шут от дистанция, но вратарят на домакините Ивайло Иванов плонжира и изби в ъглов удар. Секунди след това, Дарко Тасевски, който се насочи към корнера бе уцелен от снежна топка, хвърлена от агитката на Миньор Перник, която обаче не нарани сериозно футболиста на сините.

Домакините имаха шанс да поведат в резултат в 30-та минута, когато Валмир стреля от фаул, но Георги Петков боксира, а след него и Веселин Минев изчисти.

Първото попадение в мача обаче падна минута преди да изтече редовното време на първото полувреме. Жоазиньо проби отляво по атаката на сините, бразилецът навлезе в наказателното поле, асистира на Георги Иванов - Гонзо, който прати кълбото в мрежата на Миньор за 1:0.

Веднага след това домакините можеха да помрачат настроението на сините фенове, които все още се радваха на гола. Хазуров изскочи зад защитата на Левски, Минев и Петков се разминаха, а Румен Трифонов пропиля уникалната ситуация, като не успя да вкара от непосредствена близост.

След почивката Левски овладя по-трайно топката и закономерно стигна до втори гол. В 64-та минута Зе Соарес подаде на Дарко Тасевски, който с петичка пусна успоредно към Гонзо, а опитният Георги Иванов отбеляза втори гол в мача от воле за крайното 2:0.

Всичко това дойде след като халфовата линия заигра много плодотворно, особено през втората част на мача, което пролича и в цялостната визия на Левски.

До края на срещата гостите от столицата можеха да увеличат преднината си, докато футболистите на Миньор изглежда се примириха, че ще си останат без точки и на нула.

Така след успеха Левски зае лидерското място в класирането с 30 точки, въпреки че прекият конкурент – ЦСКА все още не е изиграл мача си с Литекс от този 14-и кръг. Миньор се намира 10-а позиция със 17 точки в актива си.

Любопитното е, че преди началото на двубоя, отборът на Левски бе посрещнат на стадион Миньор в Перник с песента на Клуб НЛО „Мале, страх”, чийто припев гласи: „Денем-нощем все ментета пия, тактиката си от вас не крия”. Последната дума обаче бе на „сините”, които си тръгнаха с победа от миньорски град.