Крилото на ЦСКА Флорентин Петре ще почива около десет дни, за да се възстанови от травма в кръста, която го мъчи от лагера на тима в Правец през зимата. Контузията се обади отново във вчерашното дерби с Литекс и Петре отпадна за предстоящите евроквалификации на румънския национален отбор с Холандия и Люксембург.

Петре потвърди за gong.bg от Румъния, че се е прибрал в родината си, за да мине допълнителни изследвания при лекарите на националния отбор.

„Не знам точно какво ми е, но сега съм в Румъния на лагер с националния отбор и вероятно ще пропусна 10 дни, ще видим какво ще кажат лекарите тук. Ще съм готов за следващия мач на ЦСКА, след две седмици. Сега няма да играя за националния, защото не мога,” заяви Петре за Гонг.

„Аз ходих в болницата с доктора на ЦСКА, беше ми направен магнитен резонанс, и се видя, че един мускул е наранен и има прещипан нерв, в кръста. Може би след 10 дни почивка ще съм добре,” завърши той.

Междувременно стана ясно, че Велизар Димитров ще премине днес изследвания на ядрено-магнитен резонанс, за да се изясни доколко сериозна е травмата, получена в двубоя с Литекс вчера. ЦСКА победи с 2:0.