До края на седмицата старшщи треньорът на Вихрен Филип Филипов ще натовари наличните си футболисти в две контролни срещи. В сряда те ще се срещнат с третодивизионния ФК Банско от 14 часа, в събота преди обяд от 11 часа - с третодивизионния Септември Симитли.

И двата контролни мача ще се играят на терена с изкуствено покрититие в спортния комплекс в Сандански. Главният селекционер на ФК Вихрен Иван Динев сподели, че желае да се изгради в Сандански детско-юношеска академия по футбол.

"Целта ни е да привлечем младите таланти от районите Петрич, Сандански, Струмяни и Кресна. В момента имаме много модерна база, след като се изградиха двата терена с изкуствено покритие за футбол и футзал.

Тази академия трябва задължително да бъде в Сандански, защото тук климатичните условия позволяват да се работи целогодишно. В момента на четиримата щатни треньори в ДЮШ на клуба сме създали перфектни условия за работа, но според мен, те трябва да провеждат тренировки и да са заети най-малко 4 часа през деня.

Привлякохме за тази цел и известният футболен специалист от ЦСКА Александър Йорданов, който е и директор на школата и помага на мъжкия отбор. Той през 2006/2007 г като старши треньор на юношите на ЦСКА класира отбора си на първо място. Уверен съм че за в бъдеще при нас ще се прилагат научните методи в заниманията по футбол.

Проектираме да направим предварителни разговори с представители на МОН, БФС и ДАМС и тогава да пристъпим към реализиране на идеята ни за изграждане на детско-юношеската академия. До 4-5 години ако се реализира всичко това при нас ще израстне нов Христо Стоичков", заяви Иван Динев.