Времето минава бързо, но спомените умеят да топлят цял живот. Датата е като днешната – 16 март, годината е 2006, а мачът ЛевскиУдинезе. Един от най-паметните в историята на „сините”.

Две години по-късно Левски ближе рани, след като падна от Литекс. И този мач се игра в София, но ще го помнят само в Ловеч, то и без това ще е от малкото неща в съзнанието на феновете от този град.

Какво се случва с Левски? Монетата се врътна от другата страна и упорито не желае да се върне. Причините сигурно са много, но има само едно нещо, което си е същото. И вчера стадионът изпрати отбора, както преди две години. Разбира се, имаше и огромна разлика в бройката на запалянковците. Едно е Купата на УЕФА, а съвсем друго нещо А група, при това без шанс за „сините” да стигнат водача ЦСКА.

Лидерите в тази формация на Левски са част от героите преди две години. Боримиров -макар и контузен, Петков - готов дори да вкарва на Литекс и Томашич – човекът, който реализира онзи гол пред сектор Б на „Васил Левски”.

Част от актьорите отсъстват, а сценарият е коренно различен. Вчера зъл за Левски, преди две години като красива приказка. Съдбата обича да се шегува. Вчера Игор Томашич пропусна дузпа, а преди две години вкара гола на живота си.

Добре е „сините” да работят много и решенията да са логични. Хъсът не липсва, публиката вярва, треньорът е доказан. Снощи Левски падна, а запалянковците отново гласуваха вот на доверие за момчета със „сините” екипи. Това е безценна оценка, която трябва да се защити до края на сезона. Хората от трибуните го заслужават и чакат победи.

Две години по-късно. Топузаков вкара първия си гол в Израел, Бардон се разписа в същата среща. Първият напуснал кораба победи Байерн Мюнхен. Пелето надигра Франк Рибери, което си е подвиг, като онзи срещу тима от Удине.

Класата си е класа…

Онзи отбор със Станимир Стоилов на пейката преди точно две години обикаляше дълго по пистата на стадион „Васил Левски”. Класа не му липсваше, късмет също.

Какво ли ще бъде положението след още две години? Ами, ако е като преди? А, героят примерно се казва Георги Сърмов!