Отборите на Локомотив София и Локомотив Пловдив не успяха да излъчат победител в железничарското дерби от първия кръг на „А“ група. Двата тима завършиха при резултат 1:1, пред близо 2000 зрители на стадион „Славия“ в София.

Освен с двата гола на Христо Златински и Димитър Телкийски, мачът ще се запомни и с тежката контузия на Тодор Тимонов от състава на гостите, който още през първото полувреме усука коляно и бе незабавно откаран в Пирогов. По-късно стана ясно, че футболистът на пловдивчани ще претърпи хирургическа интервенция.

Мачът започна доста равностойно, като и двата тима се опитваха да атакуват още от първите минути на срещата. Първата интересна ситуация дойде още в 9-ата минута, когато Илиев стреля, но Кунчев плонжира и успя да отрази удара.

Резултатът в Овча купел бе открит в 19-ата минута, когато тимът на старши треньора Емил Велев стигна до дузпа. Христо Спасов навлезе опасно в наказателното поле на домакините, където бе съборен, а реферът не се поколеба да посочи бялата точка. От 11-те метра, капитанът на пловдивчани Христо Златински не сгреши и даде преднина на своите.

В 40-ата минута Тодор Тимонов се строполи в центъра на терена без видим контакт с противников футболист. След намесата на лекарския щаб на „смърфовете“, халфът бе изнесен на носилка, а след това закаран в Пирогов.

В продължението на първата част дойде изравнителния гол за домакините. Димитър Телкийски бе изведен зад отбраната на гостите и с техничен удар успя да прехвърли вратаря. При гола обаче останаха сериозни съмнения за засада.

На почивката на мача стана ясно, че контузеният Тимонов е усукал дясното си коляно, което ще наложи операция.

През втората част двата тима отново показаха равностойна игра, но този път без да си отбележат попадения. Така мачът приключи без победител – 1:1, което отрежда осмо и девето място на двата тима във временното класиране.