Нападателят на Черноморец Матиас Морис и защитникът на тима Енис Хайри тренираха днес на облекчен режим по специална програма. Морис получи травма от съприкосновение с противник по време на шампионатната среща с Берое Стара Загора. Германецът обаче още от утре ще се включи в тренировките на отбора и няма да има проблеми с участието в съботния мач срещу Спортист Своге.

Енис Хайри се контузи на тренировка през миналата седмица, но и при него травмата отшумява. До ден – два и той ще се присъедини към съотборниците си, след като близо седмица се подготвяше отделно, съобщиха от Черноморец.

В сутрешната тренировка взе участие и Георги Чиликов, който игра в срещата на дублиращите отбори между Черноморец и Берое, завършила с победа на „акулите” с 2:0. След обяд той отново ще тренира с останалите си съотборници, които също участваха в мача на дубъла.

Всички играчи се чувстват добре след двата почивни дни, които имаха на разположение и се подготвят усърдно за предстоящия мач срещу новака в групата на майсторите от Своге. В този мач наставникът на „акулите” Красимир Балъков няма да може да използва капитана Траян Дянков, който получи пресилен „червен картон” в последния мач на отбора и ще изтърпява наказание. Това ще наложи рокади в защитната формация на тима, но както Красимир Балъков винаги е заявявал – в отбора всички състезатели са равностойни и той може да разчита на всеки от тях в двубоите за първенството.