Двама футболисти на Ботев Пловдив отсъстваха от първото занимание след прибирането от Австрия. След повече от месец в лагерна обстановка, „жълто-черните“ се прибраха в Пловдив, където ще се подготвят до началото на първенството в края на следващата седмица.

Заниманието на стадион „Пловдив“ пропуснаха контузеният Ангел Рахов и едно от новите попълнения Рубен Паласуелос.

Сърцатият защитник на Ботев получи травма в коляното по време на мача с Уигън, а днес стана ясно, че тя е възможно най-леката. Опасенията на медицинския щаб за засегнат менискус или връзка не се оправдаха, а магнитният резонанс показа, че проблемът на Рахов е в ставата. Възстановяването на играча ще започне бързо и той със сигурност ще бъде готов за началото на първенството.

Паласуелос пък единствен от чуждестранните футболисти ще закъснее с ден и ще се включи в заниманията на отбора по-късно.

Междувременно, Мариян Огнянов почерпи своите съотборници за своя 24-и рожден ден днес. Халфът на „жълто-черните“ се отчете с лакомства преди началото на заниманието, а сред многото пожелания, които получи, бе и това да отбележи следващия си гол в Шампионската лига с екипа на Ботев.