Капитанът на Ботев Пд Илиян Гаров и съотборникът му Добри Орловски са под въпрос за двубоя срещу Черно море в сряда. Двамата получиха травми по време на мача с Левски и бяха заменени принудително още през първото полувреме.

Гаров има минимални шансове да пътува за Варна, тъй като тренира на облекчен режим и през миналата седмица заради мускулно разтежение. Наставникът на „жълто-черните” Костадин Ангелов рискува с пускането му в игра срещу Левски и това се оказа фатално за играча, който престоя на терена едва до средата на първата част.

Орловски пък е с травма в кръста и участието му в мача с „моряците” ще се решава най-рано утре.

Коце Ангелов не може да разчита и на Лилчо Арсов, който получи червен картон в събота. Така в групата на „канарчетата” ще се завърне Славчо Тошев, който влезе в конфронтация с клубното ръководство след отказа си да играе за дублиращия отбор.

Междувременно стана ясно, че футболистите няма да бъдат глобявани за загубата от Левски. От клуба заявиха, че в момента най-важното е да бъде снето напрежението от играчите след двете поредни загуби, а финансовите санкции няма да помогнат за това.