Локомотив София си осигури услугите на трима нови футболисти за предстоящия сезон, научи Гонг.

Сигурни попълнения в червено-черния тим са вратарят Боян Пейков и левият защитник Атанас Атанасов, които досега носеха екипа на Берое. Третият нов играч за железничарите е халфът на Ботев Враца Владислав Романов.

Изпълнителният директор на Локомотив София Иво Тонев потвърди за Гонг, че договорите на тримата играчи с клуба са факт. Пейков и Атанасов са подписали за срок от 3 години, а Романов за 4 години.

Локо София напира и за десния външен халф Искрен Писаров, който в миналото първенство игра под наем в Берое, а е собственост на Локомотив Пловдив.

Умува се за варианта за бартер между двата Локомотив-а, като най-вероятната разменна монета за Писаров ще бъде Христо Златински. За двупосочния трансфер обаче се чака тежката дума на Христо Бонев.

До момента червено-черните, в посока Берое, напусна Данаил Митев, чиито договор със столичани изтече. С клуба се раздели и сърбинът Звонимир Станкович, който за два сезона не изигра нито една минута в официален мач за тима.

Все още се чака отговор от Иван Бандаловски към Левски. Крайният защитник също е с изтекъл договор с Локо София, а Георги Иванов-Гонзо му даде срок за размисъл до петък дали да премине при сините.

От Славия напират за Димо Атанасов, но той има още една година договор с Локомотив София. Все пак има вариант Атанасов да премине на Овча Купел при последваща подялба 50 на 50 при трансфер на футболиста в чужбина през зимата.

Огромна част от миналогодишния състав на червено-черните ще остане в Надежда и през следващия сезон, след като играчите са се съгласили на новите условия в контрактите им, които са с по-ниско заплащане.

Ако Мартин Камбуров и Дерек Асамоа не бъдат продадени в чужбина през летния трансферен прозорец, има възможност дори да продължат да играят за Локомотив.