Още двама футболисти напуснаха тима на Ботев Враца. Това са халфът Масимилиано Амендола и вратарят Димитър Иванов. Новината съобщи спортният директор на врачани Валентин Станчев.

Амендола и Иванов вече проведоха разговори с ръководството на Ботев, като са стигнали до споразумение да се разделят с клуба по взаимно съгласие.

22-годишният полузащитник Масимилиано Амендола дойде в отбора на Ботев това лято. Той е продукт на школата на Наполи и бе привлечен във врачанския тим от бившите италианските собственици на клуба. Амендола отбеляза един гол за Ботев. Нападателят се разписа за победата с 1:0 над Локомотив Пловдив в шестия кръг от първенството.

“Нашето желание бе той да остане, но Амендола прецени, че няма място в отбора. Разделяме се с футболиста по взаимно съгласие. Клубът му изплати всичко дължимо”, коментира спортният директор на Ботев Враца Валентин Станчев. Той допълни, че още един футболист е напуснал клуба по взаимно съгласие. Това е третият вратар на тима Димитър Иванов. 21-годишният страж изигра само един официален мач този сезон за тима на Ботев. Иванов бе титуляр при загубата с 4:0 от Литекс.

От началото на полусезона до сега отборът на Ботев Враца бе напуснат още от бранителите Аугусто и Пабло Кабалеро, халфът Роча Касио и нападателите Николас Челесте, Саша Анеф и Роберто Флориано.