Двама са основните кандидати за придобиване на акции на Локомотив Пд разкриха за Гонг близки до клуба. Собственичката на „черно-белите” Таня Раденкова-Тасева обаче няма намерение да се разделя с основния пакет акции. Това означава, че мераклиите, които искат да станат съсобственици в отбора трябва да се борят за акциите на другия собственик Емил Наков.

Той вече няколко пъти заяви, че е готов да напусне футбола. Източниците сочат, че единият евентуален купувач е от Италия, а другия е български бизнесмен, който до момента не се е занимавал с футбол. Италианците са свързани с Дарио Ермакора, за който вече се чу, че има апетити към Локомотив и по-точно към концесията на стадион „Локомотив”. Другият кандидат е български бизнесмен, който до момента не се е занимавал с футбол. „На този етап предпочитаме да не разкриваме името му. Той обаче е човек с много възможности, който е готов да инвестира в клуба” коментира членът на борда на директорите Станимир Велев.

Утре футболистите на Локомотив ще се съберат за последно този сезон, като се очаква да бъдат изчистени всички задължения към тях. Тогава трябва да стане ясно и на кои играчи Иван Маринов няма да разчита повече. Има голяма вероятност част от преотстъпените футболисти в други клубове да бъдат освободени от договори с Локомотив, тъй като не са показали никакво израстване.