Два обрата видяха зрителите на стадион “Огоста” в мача, в който Монтана взе победата над Калиакра с 3:2. Двата сътвориха изключително интересен двубой от 17-ия кръг в А група, в който в крайна сметка домакините взеха трите точки.

В герой за домакините се превърна Атанас Чепилов, който вкара два гола, с които донесе и успеха за домакините. Първото попадение за монтанци бе дело на Андерсон. За Калиакра точни бяха Иван Александров и Майкъл Тевия.

На загрявката преди двубоя Лъчезар Балтанов от Калиакра получи контузия и неговото място зае Георги Кичуков.

В 9-та минута Атанас Фиданин проби по лявото крило, центрира в наказателното поле, където Андерсон засече и вкара за 1:0. Това бе и дебют за футболиста пред монтанската публика.

До края на полувремето обаче гостите успяха да изравнят. Марко Марков изпълни корнер в 41-та минута, а топката засече влезлия като резерва Иван Александров.

В 72-та минута селекцията на Антони Здравков стигна до пълен обрат. Майкъл Тевия излезе сам срещу вратаря на Монтана Христо Иванов, финтира го и вкара за 2:1.

Нов обрат обаче до края на мача сътвориха този път играчите на Атанас Джамбазки.

Първо в 87-та минута Димитър Илиев проби отдясно, пусна в наказателното поле, Едуардо стреля, топката бе отбита, но при добавката Атанас Чипилов не сбърка и реализира за 2:2.

Във втората минута на добавеното време Димитър Илиев пусна към Атанас Чепилов, който навлезе в наказателното поле и с мощен удар оформи крайното 3:2.

След успеха Монтана заема 10-то място с актив от 19 точки. Калиакра пък е на 12-та позиция с 16 точки.